Aripi de curcan în vin roşu la cuptor

de ionix in Curcan, 13 Dec 2010 | 12191 vizualizari

 

soţul a spus că sunt deliciooooooooase... poate din cauză că le-am cumpărat din piaţă de la Giurgiu :D:D
nici aripi nu mai am, sunt de acum vreo 3 săptămâni :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aripi de curcan (mie mi-au încăput 4 aripi)
  • un pahar cu vin roşu
  • jumătate de pahar cu apă
  • puţin busuioc uscat
  • o lingură cu unt
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan în vin roşu la cuptor:

Aripile de curcan se taie-n două, se spală bine, se pârlesc (dacă au peri pe ele) şi se spală iar.

Se condimentează cu sare, busuioc şi piper iar apoi se aşează în vasul de yena uns cu unt.

Se toarnă apa şi vinul peste aripi şi apoi se bagă la cuptor.

Se lasă la foc mic vreo 30 de minute şi apoi se dau la foc mediu.

Când sunt aproape gata se dă focul mare şi se lasă până se rumenesc frumos.

Se servesc cu mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

eu am servit lângă cartofi fierţi în coajă şi apoi prajiţi în puţină ceapă...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan în vin roşu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kamy 1

13.12.2010, 23:35

vad ca si tie-ti place vinul la fripturi buuun 5f

mihaelar63 1

13.12.2010, 23:47

ce frumos rumenite

ionix 1

15.12.2010, 10:44

Kamy, îmi place şi simplu mersic

Mihaela, au fost şi extrem de bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu hribi