Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 13 Mar 2020 | 4964 vizualizari

 

Cine iubeste carnea crocanta si usor picanta, acest preparat este perfect pentru o masa copioasa.

La noi a fost de mare succes!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola aripioare de pui (circa 1 kg )
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita plina cu sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia picanta sau fulgi de chili
  • jumatate de lingurita piper negru macinat
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita de mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 catel mare de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor:

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.
     Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper, boia dulce si iute), bineinteles voi puteti adauga si alte condimente care va plac (ghimbir, nucsoara, curry sau ce va place).
     Amestecam bine,bine pana acoperim toate bucatile de aripioare cu condimentele adaugate.
Acoperim bolul si-l lasam circa 30 minute la temperatura camerei.

     Intre timp dam drumul la cuptor (200°C cu ventilatie), iar intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam frumos aripioarele, fara a le suprapune si dam la cuptor pentru 20 minute, dupa le intoarcem pe partea cealalta pentru inca 25 minute.

    In acest timp, pregatim repede sosul: Intr-un ibric micut punem mierea, uleiul, otetul balsamic, mustarul si catelul de usturoi pisat sau dat pe razatoare, punem totul pe foc pana da un clocot, apoi dam deoparte.

    Cat timp ne-a mai ramas, pregatim o alta tava tapetata cu hartie de copt si peste ea asezam un gratar. Pe acest gratar asezam aripoarele una cate una si cu un penson ungem fiecare bucata cu sosul pregatit, pe ambele parti si dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute pana ce glazura se usuca si aripioarele devin crocante.

Se servesc calde si cu o garnitura alaturi!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui crocante