Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi

de epurasha2bb in Pui, 22 Dec 2010 | 6149 vizualizari

 

tot din incercarile mele! asta trecut testul, deci, o sa mai fac ! :)

 

INGREDIENTE

  • vreo 7-8 aripioare de pui mai ciolanoase le zic eu, adica sa aiba cotoaiasul mai cu carnita pe el,
  • apoi 1 ceapa mica,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 lingura otet balsamic,
  • 200 ml lapte,
  • amestec de ierburi aromate(cimbru , rozamrin, salvie, maghiran) toate uscate,
  • praf de curry
  • plus sare si piper desigur, fara de care nu fac mai nimic si am ales rasnita Kotanyi cu piper cu lamaie care merge perfect cu puiul
  • .La sfarsit ne mai trebuie malai pentru prajit si iar o capatana de usturoi si ulei pentru maioneza de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi:

Se spala bine aripioarele si se taie in jumatati acolo unde este cartilagiul.Se lasa la rece acoperite de laptele in care am adaugat condimentele, ierburile, otetul balsamic, ceapa taiata solzisori si usturoiul feliute mici.Dupa cam o ora minim de stat asa la frigider, se scot, se tavalesc prin malai amestecat cu sare, piper, si iar ierburi si se coc la cuptor in tava cu cateva linguri de ulei .

Se scot, se servesc cu maioneza de usturoi facuta din 1 capatana de usturoi curatta si strosit , amestecat cu sare, piper, ierburi aromate si ulei desigur.Se freaca pana se obtine o maioneza groasa si alba, foarte aromata.Se presra si patrunjel verde deasupra! sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

27.12.2010, 08:58

multumesc Sylvia si multumesc tuturor ce mi-autrmis mesaje, Noi am fost plecati la tara sa face Craciunul si aseara ne-am intors abia si acum am citit mesajele voastre , multumesc , sunteti minunate!

aziz 1

27.12.2010, 10:10

o fac hotarit tre sa fie crontzi ca puiul de la KFG

epurasha2bb 1

20.01.2011, 17:55

crontz crontz ! e buna zau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute cu hribi de padure si gogosari