Aripioare picante cu legume

de Sylvia in Pui, 22 Ian 2010 | 8584 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte usor de realizat si delicios, daca va place bucataria chinezeasca. Personal prefer sa fie mai picat dar ca sa impacati toate gusturile, lasati participantilor la masa ocazia sa il condimenteze ei insisi, oferind separat pasta de ardei iute, pentru eventuale completari ....evitati in acest fel orice comentariu :)

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti ,
  • o jumatate de ardei rosu taiat patratele,
  • un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele,
  • un morcov mediu taiat tot asa patratele,
  •  cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita.
  • Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya,
  • o lingura de sos de scoici,
  • putin sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute,
  • o lingurita de amestec de 5 condimente
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante cu legume:

    Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in care am rehidratat ciupercile, in jur de 150 ml si lasam la foc mic 2 minute, dovlecelul se face foarte repede si trebuie sa ramana usor crocan.

    Dupa aceea punem putin amidon si mai condimentam daca este cazul, personal am mai pus putina pudra de ardei iute ( este un fel de ardei iute maruntit cu tot cu seminte si este foarte picant ) ca sa fie mai picante.  Se pot  degusta  ca atare sau acompaniate de orez, eu le-am mancat  de data asta simple.

TIPS-URI

1

aveti grija la sosul de soya si celelalte condimente care contin sare, e preferabil cand gatiti cu ele sa puneti sarea abia la final daca mai este cazul, eu am adoptat metoda asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

23.01.2010, 23:35

Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase; prezentarea este de nota 10: o armonie de culori!

Sylvia 1

05.02.2010, 14:04

Multumesc

elena1988 1

15.03.2011, 13:24

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe au bain marine cu amestec mexican