Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)

de xana in Peste, 3 Oct 2017 | 3212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod groase cu circa 250gr fiecare
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardel rosu mare
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de lingurita nucsoara macinata
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei de masline
  • 500gr cartofi rosii
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalhau á Braga (Cod la cuptor):

Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.

Scoatem pestele si in aceiasi tigaie punem ceapa, usturoiul taiate fasii si cele 2 foi de dafin. Se adauga sare si piper si ulei de masline daca necesar. Lasam la calit la foc mediu, iar cand ceapa s-a inmuiat, adaugam si ardeiul rosu taiat in fasii lungi.

Dam focul la mic si lasam la calit pana ceapa incepe sa se caramelizeze usor. Punem otetul si transferam preparatul intr-o tava. Punem si pestele deasupra si dam la cuptor pentru circa 30 de minute.

Intre timp, se taie cartofii in felii subtiri si se prajesc in ulei incins.

Cand totul este gata, asezam pe un platou un strat de cartofi, apoi ceapa cu ardelul si deasupra bucatile de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sushi din file de pangasius