Baclava

de brunetica in Prajituri, 21 Noi 2011 | 8803 vizualizari

 

Am facut reteta de nenumarate ori si de fiecare data o servim cu pofta la cat de delicioasa si aromata este prajitura . Reteta o am din cartea care am facut fotografiato , este o carte foarte veche i s-a ingalbenit si paginile. Sper sa va incant cu aceasta prajitura si va doresc un inceput de saptamana frumos si plin de bucurii !!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de foietaj 
  • 800 g. miez de nuca
  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar brun
  •  jumatate de pahar de apa de trandafiri
  • 200 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 

  • Tapetam o tava cu hartie de copt,  si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj unsa cu unt. Cu un cutit bine ascutit taiem bucati patrate si stropim cu untul ramas , topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foile de foietaj , tava se da la cuptorul infierbantat si se coace la foc domol.
  • Siropul il preparam din apa, zaharul. Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul, cand zaharul sa topit mai lasam cateva clocote si adaugam apa de trandafiri, lasam circa 1 minunt si oprim flacara.
  • Cand baclavaua este coapta o insiropam cu siropul clocotit.

 

TIPS-URI

1

Am folosit foi de foietaj pentru ca sant mai groase.

2

Am folosit apa de trandafiri pentru ca este folosita in reteta originala.

3

Am folosit o cantitate de miez de nuca mai mare decat scrie in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

danakarin 1

21.11.2011, 22:36

ce farmec au aceste carti vechi de bucate....si eu am una de la bunica mea, o folosesc cu mult drag.
Reteta e exceptionala, buna buna

brunetica 1

24.11.2011, 12:39

multumesc Rocsi
Multumesc doamna Danakarin , sant foarte utile cartile vechii

dany_dumy2006 1

18.01.2012, 13:22

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure