Baghete cu iaurt si cascaval

de lucy2002 in Piine, 2 Sep 2019 | 2954 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina alba 650
  • 150 gr iaurt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 200 gr cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu iaurt si cascaval:

Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 4 bucati sau in cate doriti voi. Se intinde cu sucitorul o foaie si se rade cascaval din abundenta, rulam foaia si o punem in tava de copt, crestam bagheta, o dam cu pensula cu apa si o presaram cu cascaval ras, procedam asa si cu celelalte bucati de aluat si le lasam sa creasca. Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pana se rumenesc frumos.   Le servim dupa ce sa mai racoresc daca aveti rabdare...noi nu am avut :D

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

apa calduta nu fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu iaurt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase