Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2016 | 3673 vizualizari

 

Am vazut la Merisor baghete umplute. Am poftit la ele si am executat si eu unele delicioase. 

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de bagheta;
  • 150 g salam rustic + untura pentru prajirea acestuia;
  • 100 g ciuperci champignon;
  • un ardei gras rosu (180 g);
  • o lingura ulei;
  • 100 ml apa;
  • sare;
  • un ou;
  • 5 linguri ketchup dulce;
  • putin oregano uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • 100 g boabe de porumb dulce din conserva;
  • 150 g cascaval ras.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul.

Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se scoate pe un servet absorbant de bucatarie.

Ciupercile se spala si se feliaza.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie bucati lungi si subtiri.

Ciupercile si ardeiul se pun la foc intr-o tigaie impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se acopera cu un capac, lasandu-le sa se inabuse.

Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare, apoi se adauga ketchupul si ierburile aromatice si se amesteca.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Baghetele se umezec cu apa pe partea crocanta, se aseaza in tava, apoi se umplu astfel: se pune salamul prajit, ciupercile si ardeiul, boabe de porumb (se pastreaza cateva pentru a mai pune si la final), compozitia din ou si ketchup, cascavalul ras si alte cateva boabe de porumb. 

Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul (15-20 de minute).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca rapida cu pui si legume