Baghrir,clatite 1000 de gauri

de Ligia Bxl in Dulciuri, 17 Mai 2014 | 35952 vizualizari

 

Baghrir sunt clatite arabe,de ce spun arabe ptr ca multi spun ca sunt marocane,altii algeriene,de unde provin sigur nu stiu,dar stiu ca sunt tare tare bune,pufoase si sigur nu am sa mai fac asa de des clatitele normale,acestea au un gust deosebit,sunt umede cu un deliciu si un parfum delicat de miere si unt Bio,merg bine cu un ceai de frunze naturale de menta.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 pahar faina(un pahar nu prea inalt)
  • 3 pahare de gris fin
  • 1 lingura de ulei(eu am pus ulei de nuci)
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pahar lapte caldut
  • apa calduta(se pune cat sa fie un aluat subtire)

Umplutura:

  • 1 cescuta de miere
  • 2-3 linguri de unt Bio
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghrir,clatite 1000 de gauri:

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul.

Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire.

Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie atinsa cu lingura,trebuie lasata pana formeaza niste basici care se vor sparge si se vor forma multe gauri).

Se coc doar pe o parte,nu se intorc,ptr a nu se sctrica gaurelele si atunci cand se scot nu se pun una peste alta pana nu se vor raci.Se pun pe farfurii diferite,iar cand sau racit se ung cu mierea si untul care au fost topite la cuptorul cu microude si amestecate.Se pot unge cu orice fel de gem sau nutella.

Se pot servi cu ceai,cafea,ciocolata calda,cu ce doriti.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghrir,clatite 1000 de gauri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel...