Banuti cu ovaz si scortisoara

de susu in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 3053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt la temperature camerei
  • 200 gr zahar brun
  • 140 gr zahar tos alb
  • 2 oua mari
  • ½ fiola esenta vanilie
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat
  • Sare
  • 1 mana de merisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti cu ovaz si scortisoara:

Untul se mixeaza, se adauga apoi treptat din zahar si si mixeaza, se adauga pe rand ouale si esentele. Faina se cerne, fulgii de ovaz se dau la robot pana se devin o faina. Amesteca fainurile intre ele si celelalte ingrediente in crema. Da o ora la frigider. Se formeaza niste bile si se pun in tava la distanta una de alta. Bilutele se fac mai mici pentru ca se lasa foarte mult. Pentru biscuitit crocanti lasati 15 minute si 12 minute sa iasa mai moi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu ovaz si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare