Basmati cu creveți

de Rita Ilies in Fructe de mare, 19 Dec 2013 | 5418 vizualizari

 

Am întâlnit multe persoane care nu agrează fructele de mare, însă creveții au proprietăți extraordinare. În primul rând seleniul conținut de aceștia ajută la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul uman și este anticancerigen luptând mai ales împotriva cancerului de colon și rect. Au efect antiinflamator și previn formarea blocajelor în circulația sângelui, regularizează bătăile inimii și previn stopul cardiac. Nu în ultimul rând, acizii omega 3 protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură. Nu conțin nici prea multe calorii, lucru bun pentru doamne. :) Doar 90 de calorii/100 g.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g orez basmati
  • o cană și jumătate cu apă
  • 150 g creveți
  • 12 ciuperci brune
  • o ceașcă cu porumb
  • o linguriță cu susan
  • o linguriță cu semințe de in
  • două lingurițe cu praf curry
  • sare și piper după gust
  • sos teriyaki
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basmati cu creveți:

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl punem să fiarbă într-o cratiță.

Când începe să dea în clocot, reducem temperatura și adăugăm ciupercile tăiate după bunul plac. La final adăugăm porumbul, sarea și praful de curry.

Creveții îi gătim la abur. Nu este obligatorie utilizarea steamerului, puteți la fel de bine să folosiți o oală cu apă și o strecurătoare. Condimentați creveții cu sare și piper, puneți-i în strecurătoare, apoi așezați aceasta peste oala cu apă. Acoperiți cu un capac.

Așezați orezul în farfurie, apoi creveții și semințele. La final, stropiți cu sosul teriyaki.

Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Basmati cu creveți" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

laura_n 1

22.12.2013, 12:38

nici mie nu imi plac fructele de mare, cu exceptia crevetilor pe care ii ador. si poate ca nu as fi mancat nici creveti, daca nu i-as fi incercat...oarecum constransa )

Rita Ilies 1

22.12.2013, 14:02

Exact asta am pățit eu cu măslinele! Acum mor după cele verzi și calamata. Cele negre le urăsc!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta de susan cu orez basmati