Batoane

de _Alina_ in Piine, 7 Iun 2012 | 4774 vizualizari

 

Am facut aceste batoane pentru puiutii mei....

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lg ulei de palmier
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • mac, susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane:

1. Amestecam faina cu  drojdia.

2. Turnam laptele amestecat cu zaharul peste faina.

3. Punem sarea si uleiul si framantam bine 5 -10 min.

4. Lasam la dospit intr-un loc caldut 1 h.

5. Dupa ce a dospit formam un cilindru din aluat si il taiem in bucati cu latimea de 2 cm.

6. Rostogolim fiecare bucata de aluat si formam un baton pe care il dam prin mac sau prin susan.

7. Punem batoanele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

8. Lasam la dospit inca 5 min, apoi dam la cuptor (incalzit in prealabil) la 200 °C timp de 15 min.

TIPS-URI

1

Puneti tava pe raftul cel mai inalt al cuptorului.

2

Puteti face si covrigi ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Grisine cu mac si patrunjel