Batoane cu lapte

de RuxyRux in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 4259 vizualizari

 

Numai bune pentru micul dejun, se pot servi cu miere, nutella, dulceata...cu un pahar cu lapte proaspat...la o cafeluta sau un ceai ...orice varianta ati alege, sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 3oua
  • 150 gr zahar
  • 3 pliculete vanilie( sau alte arome ce doriti)
  • 250 ml lapte mai gras
  • 1 plic si jumatate de drojdie( sau 30 gr drojdie proaspata)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 3 linguri iaurt
  • 50 gr unt
  • ulei pentru intins foaia
  • pentru uns: un galbenus, 30 ml lapte, zahar brun pentru presarat 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu lapte:

Daca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut.

Daca folosim drojdie uscata o punem direct  in vasul de framantat peste faina.

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc. Punem drojdia lichefiata sau pe cea uscata apoi laptele caldut in care am topit untul si zaharul, aromele, iaurtul, zeama de lamaie, sarea si framantam un aluat( destul de moale) pe care il vom lasa sa creasca o ora la loc caldut.

Cand aluatul a crescut, ungem mainile cu ulei, rupem bucati de marimea unei mingii de tenis pe care le vom intinde( pe o suprafata) cu mana in forma unui dreptunghi. Rulam fiecare baton si il asezam in tava tapetata cu pergament.

Batem galbenusul cu laptele caldut si ungem fiecare baton apoi presaram zaharul brun.

Mai lasam la crescut pana se incinge cuptorul( la 180 grade).

Punem batoanele la cuptor pentru 30 de minute.

Aluatul nu este foarte dulce astfel ca ne vom permite artificii. Le putem unge cu miere, nutella, dulceata sau le putem servi simple.

Va doresc sa aveti pofta la micul dejun daca le incercati...

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miremirc 1

14.02.2012, 15:48

Tot ce e cu drojdie imi place!

mirela0911 1

14.02.2012, 23:04

Imi place ca faci muuulteee muuulteeee sa ne ajunga!

RuxyRux 1

15.02.2012, 10:32

Multumeeesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gofre cu visine