Batoane de cereale

de Miha in Dulciuri, 10 Noi 2011 | 6719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 g zahar brun
  • 40 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g unt
  • 100 g fulgi de porumb
  • 50 g orez expandat
  • 50 g fructe uscate (papaya si ananas)
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale:

Cele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine un sos de consistenta smantanii pentru frisca. Se pune si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca.

Intr-un castron se amesteca fulgii de cereale cu fructele uscate taiate marunt (eu le-am maruntit la robot, ca sa nu fie detectate de limbile sensibile :))) ) Turnam deasupra sosul de ciocolata si amestecam usor, pana toate cerealele sunt acoperite.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Tasam bine cu dosul unei linguri, astfel incat compozitia sa fie omogena si bine nivelata. Dam la frigider pentru cca 1 ora, pana se intareste apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

14.11.2011, 12:38

eu zic sa nu mai postezi atatea bunaciuni deodata ca nu pot sa mananc atata ............da iau si la pachet

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:40

monik80 1

21.03.2015, 06:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!