Bavareză de mure, rețeta nr. 600!

de Panacris in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 6143 vizualizari

 

Ei și am vrut ceva special pentru rețeta 600! Dar știți cum este proverbul acela” atâta culegi, până aduni!” am ales o rețetă simplă și la modă;) După cum veți vedea în poze am adaptat o rețetă din caietul personal de rețete din 1995!

 

INGREDIENTE

  • mure congelate ( din provizia 2012!) cca 300 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • frișcă 300 g,
  • gelatină roșie 3 foi,
  • Pentru decor:
  • lichior de mure,
  • frunze de mentă,
  • biluțe de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareză de mure, rețeta nr. 600!:

Murele se pasează cât se poate, printr-o sită inoxidabilă.

Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, cca. 10 minute la foc mic, până se obține textura unui gem subțire. Între timp foile de gelatină se înmoaie în puțină apă rece, apoi se adaugă la gemul de mure, lăsându-se să fiarbă la foc mic, până se înglobează. După ce s-a răcit compoziția de mure se adaugă la frișca bătută bine, înglobându-se ușor, până ce se încorporează totul. Compoziția obținută se toarnă într-o formă cu gaură la mijloc, care a fost stropită cu puțin lichior de mure.  

Se pune forma la frigider, unde trebuie să stea cel puțin 2 ore. Înainte de a se răsturna pe un platou, se cufundă forma în puțină apă fierbinte (Recunosc că am omis acest lucru!).

Se decorează bavareza cu frunze de mentă proaspătă și biluțe de ciocolată și mure!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareză de mure, rețeta nr. 600!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure