Biban umplut la cuptor-specific arab

de Mihaela11_jo in Peste, 19 Dec 2010 | 7268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 biban de marime medie  
  • 1 legatura de frunza  de patrunjel( cam 4 legaturi de pe piata din Romania)  
  • 1 ceapa mica  
  • 6-8 catei de usturoi  
  • 4 linguri nuca  
  • 4 linguri seminte de migdale  
  • 2 rosii mari  
  • 3 ardei iuti( rosii+verzi)  
  • 2 lamai mari  
  • 1 cartof mare  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 3 lingurite condiment pentru peste: cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper  
  • ulei de masline  
  • 1/2 cana supa Maggi cu gust de peste  
  • masline : verzi si negre
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban umplut la cuptor-specific arab:

Pestele se curata de solzi si de organele interne.

Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior.

Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l  de pe o parte pe alta din timp in timp.

In blender se mixeaza frunza de patrunjel,semintele de nuca, migdale si usturoiul ; se adauga 1 lingurita de condiment pentru peste si sare dupa gust.

Se umple pestele si se aseaza intr-o tava de cuptor din sticla termorezistenta .

De jur imprejurul pestelui se aseaza straturi alternative de cartofi, ardei iute,rosii, felii de lamaie,masline verzi si negre.

Se presara sare si piper peste legume.

Se adauga in tava supa de peste ; se stropesc pestele si legumele cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 45 de minute.

Dupa 45 de minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pestele in cuptor cca 15 minute sau pana s-au rumenit pestele si legumele.

Se serveste cu mamaliguta sau cartofi prajiti, salata mixta cu pasta de susan si muraturi.

Eu l-am servit cu cartofi  stil libanez si iahnie de rosii cu ardei.

Cartofii se curata, se feliaza si se presara cu un condiment libanez pentru  cartofi :piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare,usturoi granulat.

Se prajesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Pofta buna!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban umplut la cuptor-specific arab" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crapcean la gratar special pentru Bunica