Bilute cu nuca si lavanda

de Angelica in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 4380 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • -250 gr. biscuiti simpli
  • -200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
  • -150 gr. zahar
  • -100 gr. Rama mit Butter, la temeratura camerei
  • -2 linguri de cacao
  • -3 oua
  • -2 linguri rom esenta de rom
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -100 gr. nuca
  • -100 gr. stafide
  • -1/2 lingurita flori de lavanda
  • -cocos pentru tavalit bilutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca si lavanda:

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.

2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.

3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.

4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.

5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.

6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.

7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.

8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.

9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.

10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.

S-aveti pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ina 1

23.12.2014, 22:50

Bravo, mă, urato! )

Panacris 1

28.12.2014, 12:50

Angelica 1

29.12.2014, 10:05

Fete mersi frumos!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cocos Choco