Birchermuesli

de Kadia80 in Mancare copii, 19 Dec 2011 | 5833 vizualizari

 

Maximilian Oskar Bircher-Benner, un medic elvetian si specialist in nutritie, a fost cel care a introdus muesli in alimentatie, punand bazele unui intreg curent in nutritia moderna si incurajand consumul de cereale integrale. Bircher Muesli este reteta favorita a elvetionilor pentru mic-dejun, fiind atat nutritiva cat si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250g fulgi de ovaz  
  • 2 lamai (sucul)  
  • 230 ml apa  
  • 2 mere verzi acrisoare (tip Granny Smith)  
  • 470 ml de iaurt simplu  
  • 6 linguri de miere lichida  
  • 4 linguri de alune prajite macinate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birchermuesli:

Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda.

A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea, alunele si iaurtul. Se decoreaza cu fructe proaspete sau uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Birchermuesli" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe