Biscuiti asortati Pernutele Printesei

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Noi 2016 | 2251 vizualizari

 

Biscuitii pe care i-am denumit Pernutele Printesei acum ceva timp sunt preferatii familiei mele, sunt fragezi, sunt potriviti pentru cand am manca ceva dulce si se pot lua si la pachet la serviciu. Chiar daca stau toata dupa amiaza in bucatarie, prefer sa ii prepar in casa decat sa cumpar biscuiti, pentru ca asa pot controla cantitatea de zahar. Eu nu ii fac prea dulci, pentru ca pun si dulceata, insa fiecare ii adauga zahar dupa gust.

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 150 ml lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura gemuri de: zmeura, capsuni, prune si caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti asortati Pernutele Printesei:

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Aluatul se imparte in bucati mai mici ca sa lucram mai usor. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde primul aluat in foaie subtirica. Se taie fasii lungi cu rola zimtata de patiserie sau un cutit, apoi taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, se creeaza pernutele, unele patrate, altele rotunde sau inimioare. Li se strang colturile, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Eu am folosit gem de zmeura, gem de caise, dulceata de capsuni si de prune.

Se ung marginile cu oul batut.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.

Se pregatesc la fel si celalalte bucati de aluat.

Se pot obtine intre 150 si 200 de bucati, in functie de cum portionati aluatul.

Sunt foarte fragezi, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-asortati-pernutele-printesei-2.html

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru pastrare: se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

2

Folositi unt sau margarina cu procent ridicat de grasime, pentru ca ii va face mult mai fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti asortati Pernutele Printesei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

08.11.2016, 11:02

Va multumesc mult pentru vizita si aprecieri! O zi frumoasa si dulce va doresc!

Panacris 1

11.11.2016, 13:13

Ancutsa 1

11.11.2016, 18:47

Cristina,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si banane fara coacere