Biscuiti cu cafea

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Feb 2015 | 5230 vizualizari

 

Biscuitii sunt preferatii nostri cand vine vorba de rontaieli si in plus se fac rapid, usor si din putine ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml cafea preparata (rece)
  • 1 masura cafea macinata (5 g)
  • 330 g faina
  • 20 g ulei de palmier
  • 1/2 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/2 lgt zeama de portocala/lamaie
  • 50 g zahar
  • 1/8 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cafea:

1. Pune intr-un bol 250 g faina.

2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva.

3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua macinata si bicarbonatul stins si amesteca bine cu o lingura.

4. Framanta aluatul si inglobeaza treptat faina ramasa pana vei obtine un aluat ferm. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca 15-20 minute.

5. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

6. Imparte aluatul in doua ca sa lucrezi mai usor, intinde-l si decupeaza-l cu o forma pentru biscuiti, sau il poti rula intr-un cilindru si il tai in felii cu un foarfece de bucatarie.

7. Pune biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 min.

 

TIPS-URI

1

Daca ii vreti mai dulci puteti mari cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fortune cookies (fursecuri cu răvaşe)