Biscuiti cu chimen si parmezan

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2015 | 4861 vizualizari

 

O reteta simpla dar tare buna. Nu aveam nimic zilele trecute de rontait prin casa si m-am suparat putin si mi-am zis, dar ce eu nu imi pot face niste biscuiti sarati sa ii rontai? Am pus mana pe cateva ingrediente si imediat au fost gata biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 90 gr parmezan
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita rasa sare fina
  • 300 gr faina
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu chimen si parmezan:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul.
Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul.
Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare.
Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam.
Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile.

Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider.
Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul.
Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie  potrivit de groasa, decupam biscuitii.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei.

Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat.

Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul.
Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu chimen si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:20

Multumesc Daniela

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:59

Ce pofta mi s-a facut! Am salvat reteta.

Rocsi 1

18.10.2015, 20:55

Sa ii faci Xandrine, sunt grozavi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi