Biscuiti cu cocos si ness

de adasev12 in Dulciuri, 3 Aug 2011 | 4411 vizualizari

 

vroiam initial sa fac biscuiti simpli cu crema, dar a iesit pana la urma asa....foarte buni sunt, dar cam greu de lucrat...dar cu putina rabdare se rezolva...

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde ( vreo 400 g)
  • 1 esenta vanilie
  • 150 g unt ( la temperatura camerei)
  • 1 ou intreg
  • 2 maini de nuca de cocos
  • 1 lingura cu varf de ness dizolvat cu putin lapte
  • 1 lingura lapte fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cocos si ness:

Se freaca oul cu zaharul si laptele bine bine, cu mixerul apoi se adauga untul moale si se mixeaza in continuare.

Se adauga apoi esenta .La sfarsit se adauga faina, amestecand cu o lingura de lemn..

Eu initial masurasem 200 g faina, ca am consultat niste retete inainte si cam asa dadeau toate...dar mie cel putin nu mi se mai ingrosa coca, asa ca am tot pus si am pus...si era tot moale...asa ca sa fi tot pus vrea 400 g...poate si 500...si am zis stop

Am impartit aluatul in doua, in unul am pus  nuca de cocos iar in celalalt  ness-ul dizolvat cu lapte si adaos de o lg de zahar.

Am amestecat bine cele doua aluaturi si am format doua bile...( aici cred  ca trebuia sa le dau la rece macar o ora...s-ar fi lucrat mai usor...)

Aluatul e foarte  sfaramicios si nu se poate lucra pe masa neinfainata sau fara folie, asa ca am luat o folie transparenta si am pus aluatul in ea, apoi l-am intins cu sucitorul, relativ usor.

Dupa ce le-am intins pe amandoua, le-am suprapus si cu ajutorul foliei le-am rulat.

Cam greut si nu foarte unifom, dar in final am reusit.

Eu am intins cam subtiri folile si dupa coacere nu se distingeau foarte bine cele doua culori....dar rezultatul a fost, sa zicem, satisfacator...

P.S. merg foarte  bine la cafea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cocos si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

04.08.2011, 15:54

ce buni sunt

ionela2682 1

04.08.2011, 21:04

Si eu sunt topita dupa ei si-mi 'place"cum arata!!!!
Da intradevar e mai dificil de manevrat aluatul dar rezultatul final este senzational!!!

adasev12 1

05.08.2011, 11:38

luk, multumesc
ionela, e al naibii de tot...habar n-aveam, dar i-am gasit leacul ...pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Truffle