Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale

de Poliana in Dulciuri, 31 Aug 2012 | 4701 vizualizari

 

Neatza dragii mei!! Am venit repede cu biscuitii pentru cafea. Toata lumea e servita!!
Sunt usor de facut...dar si mai usor de mancat :D

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua medii
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 275 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura bicarbonat
  • 100 gr merisoare uscate
  • 60 gr fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema.  Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare.

Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam faina si amestecam cu mixerul la viteza mica pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam si merisoarele si 50 de grame de fulgi de migdale si amestecam usor.
Pregatim o tava cu hartie de copt iar cuptorul il incalzim la 170 de grade.

Formam bilute din aproximativ 2 linguri de compozitie, pe care le aplatizam usor, presaram cativa fulgi de migdale deasupra, si le punem in tava la distanta de  5-6 cm intre ele. Introducem tava cu biscuitii in cuptorul incins si-i lasam la copt 15-20 de minute, sau pana cand marginile se rumenesc usor.

Scoatem biscuitii pe un gratar, iar dupa ce se racesc putem sa-i depozitam intr-o cutie inchisa ermetic, la loc racoros.

Cand am facut acesti biscuiti m-am gandit in primul rand la puisorul meu, care este fanul lor nr.1. Sunt foarte buni pentru copilasi langa o cana de lapte, dar sunt foarte buni si pentru cei mari langa o cana de cafea. Eu, desi nu mai sunt copilas :P, tot langa o cana de lapte ii prefer, dar sa fie una dintr-aia mare!!!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

iry-gabriela 1

31.08.2012, 18:56

deliciosi

RuxyRux 1

31.08.2012, 21:04

Ce deliciu! Irezistibile!

Poliana 1

03.09.2012, 08:36

Davris, multumesc
Eduard, multumesc!
Bunica, multumesc
Simo, multumesc
Rocsi, daaa
Sufletista, multumesc
Mitinita, abia astept sa va vad la treaba!!
Lilik, multumesc
Iri, multumesc
Ruxy, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura