Biscuiti de casa spritati - Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 4500 vizualizari

 

Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine  o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
Numele acestor fursecuri vine de la forma pe care o atasam fie la masina de tocat sau la robotul Kitchenaid fie la pistolul / presa pentru biscuiti.
M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca facuta de celebrul patisier Pierre Hermé.

 

INGREDIENTE

  • 190 g de unt moale la temperatura camerei
  • 75 g de zahar tos
  • un pic de sare
  • 1/2 lingurita de pudra de vanilie
  • 1 albus de ou
  • 170 g de faina
  • 30 g maïzena (amidon de porumb)
  • 125 g de ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • pudra de nuca de cocos, alune(nuci) macinate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa spritati - Spritz:

Bateti untul pana devine cremos.

Adaugati zaharul, sarea si vanilia si  frecati totul bine apoi puneti albusul de ou.

Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul rapid.

Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme de S sau W.

Depuneti biscuitii pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Continuati pana terminati aluatul.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.

Dati la cuptor pentru 12-15 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu 1 lingura de lapte (sau de apa).

Inrobati biscuitii la un capat. 

Presarati peste ciocolata pudra de nuca de cocos sau alune macinate.

Cand se intareste ciocolata putem servi.

Pofta Buna !!!

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/biscuiti-de-casa-spritati-spritz.html

 

TIPS-URI

1

puteti folosi un posh solid daca nu aveti pistol sau presa de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa spritati - Spritz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

01.03.2016, 19:57

Violeta....maizena este amidonul de porumb, se pune de regula pentru ca face aluatul mai pufos...il poti inlocui cu faina ....aceiasi cantitate( 30 gr.) cernuta de 3 ori printr-o sita fina....in principiu se pune o data cu faina...

Catalina L 1

02.03.2016, 08:54

multumesc Rux...raspunsul tau este perfect

Nuky- Amidonul de porumb este un aliat formidabil și pentru tot felul de produse de patiserie. Poți înlocui astfel o parte din făina pentru a obține o textură aerată și lejeră.

anca_rm 1

02.03.2016, 13:25

fragezi si buni ,o sa incerc si eu cu amidon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spritz cu zmeura