Biscuiti rustici umpluti cu mere

de Ksenya in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 3683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • (apoximativ 20-22 bicuiti)
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii
  • 20 g zahar din trestie de zahar
  • 2 linguri dulceata caise
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti rustici umpluti cu mere:

Se face un aluat  din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut  și la final untul rece  taiat în bucăți mici. Se framanta un aluatul si daca e nevoie se mai adauga 2 linguriapa rece, si se da la rece pentru 30 min. 

Intr-o cratita, punem merele curatate de coaja si taiate  bucati mici.  Se adauaga zaharul brun, dulceata si scortisoara. Punem cratita  la foc pentru 15 minute, pana se ingroasa compozitia. Se da deoparte si se lasa la racit. 

Se incalzeste cuptorul la 180 °. Tăiem aluatul in 2 si intindem  aluatul in 2 foi  (aproximativ 0,5 cm grosime). Pe prima foaie cu  ajutorul unei lingurite formam movilite. Acoperim cu cealata foaie. Sigilam bine foaia cu ajutorul unei cesti de cafea,formam biscuitii. Cu un cutit bine ascutit facem o incizie, pentru a da o tenta de rustic. Coacem la cuptor 15 minute.Biscuitii sunt ideali pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti rustici umpluti cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere