Biscuitii perfecti langa o halba de bere

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2011 | 6196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi fierti,
  • 500 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 2 linguri cu varf de smantana,
  • 1 lingurita de sare,
  • 50 g branza sarata – data prin razatoarea mica,
  • 1 ou,
  • 50 g sunca,
  • frunze de rozmarin,
Portii: 50
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuitii perfecti langa o halba de bere:

Fierbem cartofii apoi ii facem piure impreuna cu smantana.

Din lapte, drojdie si o lingurita de zahar vom obtine maiaua. O lasam la dospit cam 15 minute. Intre timp noi amestecam pireul cu 350 g faina si adaugam sarea. Incorporam maiaua, mai punem inca 100 g faina si framantam aluatul.

Va fi un aluat lipicios. Il lasam intr-un loc cald cam 30 de minute. Dupa ce creste adaugam frunzele de rozmarin si sunca taiata cubulete si calita.

Amestecam aluatul pentru ca apoi sa il lasam inca 10-15 minute sa se odihneasca. Presaram faina pe un fund de lemn, punem aluatul, iar peste acesta presaram iar faina. Il intindem pana va avea o grosime de aproximativ 5 mm. Decupam biscuitii cu un paharel mic. Ii asezam in tava in care am pus hartie de copt, ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 de minute.

Dupa 10 minute de copt ii scoateti, presarati branza rasa cat puteti de repede si ii dati inapoi la cuptor.
Noroc! Sa mai gustam inca un biscuite…

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii perfecti langa o halba de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

09.03.2011, 09:00

Draga Elena, poti sa papi si tu, sunt buni pricum!

divainbucatarie 1

09.03.2011, 09:01

Multumesc Miuta!

divainbucatarie 1

09.03.2011, 09:01

Multumesc Gabi_d!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv