Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

de Catalina L in Pizza, 18 Oct 2020 | 3149 vizualizari

 

Este numita 'cea mai sanatoasa pizza din lume' si am vazut reteta pe celebrul canal Youtube Dr Berg  
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/blat-de-pizza-din-conopida-2-variante.html
 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • conopida mixata - 215 gr
  • mozzarella rasa - 200 gr
  • 2 oua
  • ierburi aromate de Provence
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb):

Incalziti cuptorul la  220 °C.

Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari.

Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida mixata cu branza rasa, ierburile aromate si ouale. N-am pus sare, branza contine deja.

Cu mana apasati si-ntindeti compozitia obtinuta pe o placa acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp de 15 minute.

Scoateti si puneti deasupra garnitura dorita : sos de rosii, jambon speck, lamele de ardei, bucati mici de conopida si mozzarella.

Dati din nou la cuptor 10-15 minutes.

Excelenta, eu am adoptat-o ! Baiatul meu care nu mananca conopida de obicei a servit si a zis ca nu se simte gustul de conopida, este buna dar ii lipseste partea crocanta de la pizza clasica. Sera a reclamat si mancat partea care ramanea... Deci este o reteta care place tuturor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:22

Am tot vazut retete insa niciodata nu am probat...arata tare bine!

oanapl 1

22.11.2020, 18:27

Interesantă rețeta. Am trecut-o la favorite. Să vedem când îi vine rândul.

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:08

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine din seminte low carb