Blidul cosașului

de Angelica in Paste, 8 Feb 2015 | 3663 vizualizari

 

Blidul cosașului, o mâncare savuroasă cu iz tărănesc care merită pregătită ori de câte ori avem ocazia:)
S-avem poftă!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.paste patratele mari
  • 200 gr.slaninuta afumata de casa
  • 1 fir mare de carnat afumat si uscat
  • 150 gr.cas de oi framantat
  • 150 gr.branza telemea usor sarata
  • 150 gr.cascaval
  • 300 ml.smantana
  • 1 legatura buna de marar
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blidul cosașului:

1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem tigaia deoparte si cu o spumiera luam bucatile prajite.Le punem separat pe un servet de hartie.

2.Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, le lasam cam 8 minute pana sunt patrunse, apoi le scoatem si le scurgem de apa.
3.Amestecam intr-un bol casul de oi framantat, cu branza telemea razuita, si jumatate din cantitatea de cascaval.Restul de cas il dam prin razatoarea mare si il punem deoparte pentru a-l presara la final.
4.Intr-o tava rezistenta la cuptor punem pe fund un strat de slaninuta si carnaciori, un strat din amestecul de branza, un strat de marar tocat fin, un strat de smantana si un strat de paste.Continuam tot asa pana se termina toate ingredientele.

5.Deasupra punem piper proaspat macinat, cascavalul ras,crestele de slaninuta prajita si dam tava la cuptor, la foc iute pana suprafata a prins o culoare rumena, aurie.
6.Servim cu marar deasupra si cu slaninuta prajita!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blidul cosașului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Teo 1

09.02.2015, 22:43

Imi place cum suna!

Angelica 1

11.02.2015, 14:57

Ma bucur ca va place!
Multumesc tuturor!

diaconta 1

11.02.2015, 15:24

Bine bine,te bucuri,da' de dat,ne dai????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si masline verzi