Bob cu carne de porc si carnati

de cristeena20 in Porc, 26 Apr 2020 | 2294 vizualizari

 

Bobul face parte din familia mazarei si a fasolei ; Am inceput sa cunosc leguma asta de cand locuiesc aici-in perioada asta a anului cand se gaseste proaspat in piata-impartasesc cu voi un mod de a il gati. 

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr bob
  • 300-500 carne de porc (costite sau bacon proaspat)
  • carnat afumat de porc (sau o varietate de carnati)
  • usturoi
  • ceapa
  • 2 linguri de untura de porc
  • 3-4 cartofi
  • sare, piper alb, ardei iutevin alb
  • coriandru verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob cu carne de porc si carnati:

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.

Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se rumenesc; aduagam carnatii taiati rondele-apoi aduagam ceapa tocata marunt, usturoi, chilli iute, sare, piper, si apoi vin alb. Lasma sa scada si apoi adaugam boabele de bob scurse de apa .

Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol, aduagand din cand in cand apa. 

E gata cand bobul e moale si carnea bine fiarta.

Se serveste cu coriadru proaspat -cu paine de casa :) si vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob cu carne de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura November