Bomboane Bounty

de laviniaticu in Dulciuri, 11 Ian 2012 | 6222 vizualizari

 

Am vazut nenumarate retete de bomboane de acest tip. Am facut o data, au iesit foarte bune, insa am decis sa mai incerc o data cu nuca de cocos proaspata. Rezultatul: au iesit senzationale!!!

 

INGREDIENTE

  • o nuca de cocos
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 150 ml smantana
  • aproximativ 250 gr lapte praf
  • o ciocolata amaruie si una cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Bounty:

Se sparge nuca de cocos si se rade. Daca nu aveti idee cum se face, sa stiti ca e foarte simplu. Prima data gauriti cu un cutit nuca de cocos intr-una dintre partile moi din varf si scurgeti tot sucul. Luati un cutit si trasati o linie circulara gen ecuator, ca si cum ati taia nuca in doua, dupa care luati un ciocan, puneti nuca pe o suprafata stabila si dati usor pana se crapa. Eu am trantit-o de ciment si s-a spart la fel de bine. Desprindeti cu un cutit coaja tare de partea mai moale, apoi luati bucatile si curatati-le usor cu un cutit. De aici e simplu: dati nuca de cocos prin razatoarea mica.

Frecati untul cu 100 gr zahar pudra pana se face ca o spuma. Bateti 100 gr smantana cu 50 gr zahar pe care o adaugati untului, apoi adaugati toata nuca de cocos. Incepeti sa adaugati lapte praf  pana iese o compozitie usor de modelat, pe care o puneti la frigider pentru vreo ora, ori la congelator pentru un sfert de ora.

Modelati compozitia cum vreti voi: bilute, bastonase, cubulete - vor iesi la fel de bune, eu m-am grabit asa ca le-am facut bilute. Le mai lasati un pic la frigider.

Rupeti ciocolata in bucatele pe care o topiti pe baie de aburi, apoi adaugati 50 ml smantana, ca sa aiba o consistenta destul de lichida, apoi glazurati bomboanele cum va place. Le dati la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le mancati. Sunt foarte bune, au o consistenta cremoasa datorita nucii de cocos proaspete, si, parerea mea, sunt mai bune decat cele cumparate.

Pofta buuuuna!!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de lapte praf poate diferi in functie de tipul pe care il folositi, asa ca puneti treptat

2

consistenta nucii de cocos este usor umeda asa ca e posibil sa vi se para putin mai moale. adaugati lapte praf dupa cum va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

laviniaticu 1

13.01.2012, 09:53

jolygina, v-as trimite chiar doua, ca noi am fost putini si le-am terminat imediat )

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:17

yamiii delicioase

Bya Ralu 1

19.04.2012, 21:11

waw ce delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Bounty