Bomboane cu alune

de Bucataras Diana in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 2769 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 75 g arahide crude
  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 20 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 zahar vanilat
  • zahar pudra
  • cacao
  • scortisoara
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu alune:

Amestecam untul cu galbenusul, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat pe care il dam la rece pentru circa 15 minute, apoi il impartim in bucatele mici de aceeasi marime. In mijlocul fiecarei bucatele punem cate o arahida, le modelam in forma de bilute si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 10 minute. Cat sunt calde, le tavalim prin zahar pudra, zahar pudra amestecat cu cacao si zahar pudra amestecat cu scortisoara. Le lasam sa se raceasca si servim! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras Diana 1

03.01.2017, 22:42

Rux, le spun bomboane pentru ca sunt rotunde precum bomboanele si pentru ca ase se numesc si in revista de unde am preluat reteta

RuxyRux 1

04.01.2017, 10:43

Daca zici tu...nu pot sa te contrazic

Panacris 1

07.01.2017, 13:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
RAFAELLO