Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 6849 vizualizari

 

Cele mai gustoase bomboane de ciocolata pe care le-am gustat si facut vreodata!
M-a palit inspiratia intr-o sala de asteptare. Oamenii stau mult in salile de asteptare si isi pierd rabdarea si mai ales timpul, mie insa mi se intampla foarte des cand stau si astept si nu fac nimic sa creez, atunci imi vine inspiratia si uite asa s-au nascut si aceste bomboane, de fapt e un desert ce imbina mai multe ingrediente ce-mi plac enorm si pe care mi-ar fi placut sa le gasesc combinate intr-un singur produs. Marturisesc ca mi-a luat ceva timp sa-i gasesc denumirea potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite seminte de susan macinate;
  • un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura; 
  • un pumn de migdale macinate; 
  • 4 linguri de cacao neagra; 
  • 150 grame prune uscate taiate marunt; 
  • 80 grame biscuiti digestivi; 
  • 4-5 lingurite ulei de cocos;
  • Pentru glazura
  • 80 grame zahar brun;
  • 1 lingura apa fierbinte; 
  • 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei); 
  • 25 ml frisca lichida.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50:

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.

2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.

3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.

4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.

5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.

6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.

7. Pentru glazurapregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.

8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.

9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cuib de Paște