Bomboane de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 3829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 300g biscuiti
    • 150g ciocolata amaruie
    • esenta de portocale
    • 150g unt sau margarina
    • 1-2 linguri lapte cald
    • 120g zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1/2 cana cu nuci macinate sau stafide
    • 100g ciocolata cu lapte
    • 50ml frisca lichida.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

  1. Topim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur.
  2. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul vanilat.
  3. Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite.
  4. Le dam la frigider pana topim ciocolata cu lapte.
  5. Intr-un vas punem frisca lichida si ciocolata cu lapte rupta in bucati mici,lasam pe baie de abur pana se topeste dupa care, cu ajutorul unei scobitori scufundam bilutele in ciocolata, dupa care le asezam pe hartie de copt.
  6. Pe fiecare bomboana presaram nuca maruntita, nuca de cocos sau decpr de ciocolata.
  7. Le mai dam jumatate de ora la frigider dupa care pot fi servite.
  8. Cele doua linguri de lapte cald le vom folosi doar daca  compozitia este foarte greu de modelat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi