Borani bademjan - Vinete cu iaurt

de Mitinita in Salate, 27 Mar 2011 | 5743 vizualizari

 

Boranis e un fel de salata iraniana, pe baza de iaurt,care se foloseste ca acompaniament la gratare,dar se poate manca si numai cu lipii. Sunt mai multe feluri de boranis,astazi va arat varianta cu vinete. Se poate face si cu vinete prajite,dar fiindca am avut vinete la congelator si prefer varianta cu calorii mai putine am facut-o pe aceasta. Chiar daca vreti sa prajiti vinetele sa o faceti la cuptor si vor absoarbe mai putin ulei.
Reteta provine din cartea:"The Art of Persian Cooking".

 

INGREDIENTE

  • 500 gr vinete coapte (am folosit congelate)
  • 200 gr iaurt cremos
  • 2 catei de usturoi,tocati marunt
  • sare 
  • piper
  • nuci sfaramate ptr deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borani bademjan - Vinete cu iaurt:

 

Se toc vinetele marunt.

Se amesteca impreuna cu iaurtul,usturoiul.

Se potriveste de gust cu sare si piper.

Se presara cu nucile sfaramate. Nu le omiteti ca ii dau un gust bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borani bademjan - Vinete cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete, cu iaurt grecesc si susan