Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

de iry-gabriela in Ciorbe, 5 Apr 2015 | 3783 vizualizari

 

Perisoarele se pot face si din carne de vită sau porc , dar eu consider că sun mai gustoase cele din carne de pasăre fiind recomandate si pentru copii mici asa cum este si fetița mea....Elena face pe 20 aprilie, 1 an si 8 luni.....Doamne ce a mai trecut timpul.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 3 l de apă,
  • un morcov,
  • 1/2 ardei roșu,
  • un dovlecel,
  • pastarnac,
  • 4 fire ceapă,
  • o legătură patrunjel,
  • 1/2 l de bors,
  • sare.
  • Pentru perișoare avem nevoie de :
  • 1/2 kg pulpă de pui dezosata si tocată,
  • un ou,
  • o cescuta de orez,
  • mărar si sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș cu perișoare din pulpă de pasăre:

Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.    

Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat  , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .    

La final am curățat dovlecelul de coaja si l-am spalat , ardeiul l-am curățat si apoi spălat  după  care i-am taiat cubulete (ardei+dovlece).     Când apa a dat in clocot, am adaugat legumele gata curățate si le-am lasat sa fiarbă la foc moderat si m-am apucat de preparat perisoarele. Peste pulpa dezosata si apoi tocată am adaugat un ou, orez, mărar  si sare si am amestecat pana s-a omogenizat bine .    

Compoziția de perisoare am lasat-o la frigider 1/2 oră  pentru a modela usor si forma mici perișoare  pe care le-am adaugat in oală  una câte  una .    

După ce am adăugat perișoarele,  am adaugat sare după gust, borș si patunjelul pe care l-am spalat si l-am tocat mărunt.  

După ce am adaugat borșul  am mai lasat la fiarba cam 30 de minute.  

Sa aveti poftă  la borș cu perișoare! 

TIPS-URI

1

Din momentul in care se adauga perisoarele foc se dă la mic pentru a nu grabi fierberea lor si sa nu se desfacă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș cu perișoare din pulpă de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui