Bors cu urzici

de ianculubita in Ciorbe, 16 Mar 2011 | 15958 vizualizari

 

Nu va imaginati ce bucurie am avut,cand am vazut pe piata urzici;de acum nu mai murim de foame(asa se zice);va voi da reteta asa cum o fac eu si credeti-ma o fac bine;
ce sa fac,ma incurajez singura
Pentru ca este prea devreme si nu au aparut si restul verdeturilor,voi folosi zarzavat de la borcan iar mai tarziu va voi da si varianta a doua la bors de urzici.

 

INGREDIENTE

  • 500g urzici
  • 1ceapa
  • 3linguri ulei
  • 5-6linguri zarzavat de la borcan
  • 1borcan de rosii puse de mine din toamna
  • 4-5ciuperci sau 1cutie
  • 2linguri vegeta
  • 2linguri orez,
  • 6cartofi
  • leustean de la congelator
  • 1lde bors facut de mine
  • 4-5oua pentru cine nu tine post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu urzici:

In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las deoparte;in oala,pun uleiul,ceapa taiata marunt,ciupercile de asemenea,vegeta,dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug zarzavatul,rosiile,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati cubulete;dupa alte cateva minute,adaug urzicile taiate si apa de la fiert;pun capacul si las 30-40min;adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca,sparg cate un ou intr-o lingura mare si o tin (cu tot cu ou),cateva secunde in borsul clocotind;asa nu se risipeste oul;mai potrivesc de gust si cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,opresc focul si pun sa se raceasca in farfurie,pentru ca se serveste rece cu ceapa verde;Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de pui ca la mama acasa