Borș de curcan

de Panacris in Ciorbe, 24 Mar 2014 | 4021 vizualizari

 

Savuroasă, sățioasă și sănătoasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie pentru ciorbă din carne de curcan (gât, aripi, spinări) cca. 700 g.,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1/2 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • țelină cca. 150 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • cartofi 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • leuștean proaspăt 1/2 legătură,
  • bulion Panacris 500 ml,
  • borș din tărâțe de casă 500 ml,
  • ou de curcă 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de curcan:

Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.

După ce au devenit trasnlucide, se adaugă bucăție de carne, și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, leuștean și se lasă la fier cca. 20 de minute până se împreunează gusturile. Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și borșu, clocotit înainte, se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Oul de curcă se bate energic și se toarnă, în ciorba clocotită ( atenție în acest moment focul este oprit!), amestecându-se energic pentru se forma efectul de zdrențe. Ciorba se servește fierbinte, ca atare, cu pâine de casă sau mămăligă rece.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

25.03.2014, 08:23

Borș de curcan, mai am pentru cine doreștecă nu e prea mare bătaie pe el

simona72 1

25.03.2014, 11:06

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 16:47

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan