Bors moldovenesc de gaina

de marcela1979 in Ciorbe, 17 Feb 2013 | 6291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de gaina de tara(de la soacra mea)
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 linguri de zarzavat la borcan(de la soacra mea)
  • taitei de casa
  • bulion de casa 200 ml
  • 2 cepe albe sau rosii
  • frunze de patrunjel
  • sare,piper
  • bors de casa 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc de gaina:

Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Se ia spuma ce se formeaza.Ceapa,morcovii,radacina de patrunjel,telina se curata si se taie cubulete.Ardeiul se curata de cotor si se taie cubulete.Cand carnea e fiarta pe jumatate se adauga ceapa,apoi morcovii,patrunjelul si telina ,apoi ardeiul kapia.Se lasa sa fiarba.Cand s-au fiert se adauga taiteii si se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute apoi se adauga zarzavatul din borcan.Se lasa sa mai fiarba 5 min apoi se adauga sare si piper dupa gust,bulionul si frunzele de patrunjel. Se adauga si borsul si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba.Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu bacon