Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 7 Iul 2021 | 6301 vizualizari

 

Aducem Grecia la noi in casa! O mancare rapida si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 rosii coapte bine
  • 1 ardei kapia
  • 250 gr branza Feta
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • optional- 20 gr cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bouyoudi - mancare greceasca de rosii:

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim.

Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti ca grecii sunt foarte generosi cu cuburile de legume, ei le taie foarte mari.

Adaugam si ardei taiat julienne, presaram oregano si apoi cuburi de branza Feta. Daca doiti, puteti razui cascavalul deasupa si dam la cuptoul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Inainte sa dam la cuptor acoperim vasul cu folie de aluminiu sau cu capac, daca are.

Dupa 20 de minute, descoperim vasul si-l mai lasam inca 5 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bouyoudi - mancare greceasca de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii