Braduti din biscuiti

de T I M E A in Dulciuri, 25 Dec 2014 | 20316 vizualizari

 

Mos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o stiti multi) s-a intalnit cu un spiridus care a auzit ca vreau o forma de bradut si uite ca forma a ajuns la mine. Multumesc fata draga pentru acest cadou cu care am putut face acesti braduti frumosi.

 

INGREDIENTE

  • 280 gr biscuiti simpli
  • 80 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar ( daca va place mai dulce puneti 2 linguri)
  • 2 linguri gem de caise
  • 70 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom Dr. Oetker
  • Pentru tapetat forma: 3 lingurite nuca de cocos (puteti adauga colorant alimentar daca vreti sa fie nuca colorata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti din biscuiti:

Zdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam.

Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2 linguri de gem si omogenizam.

La final incorporam untul la temperatura camerei (Eu cel mai bine am amestecat la final cu mana)

Intr-un bol mic punem nuca de cocos si adaugam o picatura de colorant galben si o picatura de colorant albastru si obtinem un verde deshis. Sau puteti lasa nuca de cocos exact asa cum e, alba. 

Tapetam forma cu nuca de cocos si apoi cu mana punem din compozitie in forma apasand usor. Apoi deschidem cele doua parti si ne alegem cu un bradut.

Tinem bradutii la rece pana la servire ( minim doua ore)

TIPS-URI

1

Puteti tapeta forma si cu nuca macinata sau bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bilute albe si negre