Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2013 | 3069 vizualizari

 

Laurici este de vina! :-*

 

INGREDIENTE

  • o cutie Branza Fondue Delaco
  • o capatana de usturoi
  • o ramurica de rosii
  • 50 ml suc de rosii (gros)
  • 4-5 linguri cu ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc
  • pentru servit: felii de paine integrala
  • condimente dupa gust: sare, rozmarin si pudra de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii:

Incepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine :D Optional puteti adauga si catei de usturoi curatati, insa va zic de pe acum ca nu se compara deloc gustul cu cel al usturoiului copt in intregime, in foaie. Adaugam uleiul peste rosii si usturoi, condimentam din plin dar dupa gust si setam din MENU functia BAKE la o temperatura de 150 grade pentru 20 de minute. In ultimele 5 minute adaugam si sucul de rosii. Intre timp, in cuptorul aragazului, asezam vasul cu branza  si il lasam cam 15-20 de minute (daca se poate seta temperatura o potriviti la 200 de grade). Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam cateva minute sa se racoreasca, dupa care servim branza fondue cu bucati de paine si usturoi copt in sos. Este interesanta, insa depinde de gusturi, POfta buna.

TIPS-URI

1

Initial pregatisem si paine prajita. Imi pare ca se potriveste mult mai bine, insa am uitat de ea in cuptor si a fost putin mai colorata , un portocaliu-maro accentuat,,, a fost buna tare dar nu se potrivea in poze :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta cu branza