Branzoaice

de madi_marin in Dulciuri, 5 Sep 2010 | 12953 vizualizari

 

Am folosit reteta de aluat a Laurei Sava de la ,,Cornuri moi, moi si pufoase!,,.

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri cu miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt topit
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de oaie proaspata
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • Pentru uns :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute, zahar dupa gust, grisul, coaja rasa de lamaie si stafidele.

Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se intinde in foaie potrivit de groasa. Se taie dreptunghiuri ( dimensiunea cam 10/12 cm) si in mijlocul fiecaruia se pune umplutura ( cam 2 linguri). Se impaturesc ca un plic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt lasand intre ele o distanta de cativa centimetri. Se ung cu galbenusul batut cu laptele, se presara deasupra lor zahar si se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Optional, pentru servire se mai pot presara cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda