Branzoaice

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 3504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr unt topit,
  • 2 oua,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 400 ml lapte,
  • 1 lamaie sau portocala [doar coaja rasa},
  • 1 esenta vanilie.
  • Pt. umplutura:
  • 1 kg brinza de vaca putin sarata,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • zahar depide cit de dulci le doriti {dupa gust},
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 2 linguri de gris.
  • Zahar pudra pt. pudrat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta bine dupa ce am pus si tot laptele. Adaugam si untul moale, se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Apoi lasam 1 ora la crescut.

Umplutura: Sfaramam branza, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile si omogenizam bine. Adaugam grisul si omogenizam din nou.

Intindem aluatul, taiem patratele si in mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25-30 minute.

Dupa coacere se lasa la racit in tava apoi le pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura stafide si coaja rasa de la lamaie, portocala ies mai parfumate la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pupuri (placinta ardeleneasca cu varza/branza)