Branzoaice

de Bunica in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 3597 vizualizari

 

Am pregătit brânzoaice pentru cină. Un aluat făcut după placul meu. Îl pot inregistra ca marca Roman:))))) Nu pot să spun decât că e foarte, foaaaaaarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350-400 g. făină
  • 200 ml. lapte
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 25 g. drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • Umplutura
  • 400 g. brânză de capra
  • 3 ouă
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Pentru început încălzește laptele.

Într-o cană pune drojdia pe care o diluiezi cu 50 ml. lapte cald.
Pune făina într-un vas de frământat.

În mjlocul făinii faci un loc pentru a pune ingredientele lichide :drojdia diluată în lapte+laptele rămas+uleiul+oul+smântâna+sare+ zahăr.

Frământă până nu se mai lipește de mâini.

Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă la crescut aluatul pentru 45-50 minute.

Presară făină pe blatul de lucru.

Împarte aluatul în două și întinde-l cu ajutorul unui sucitor,gros de 5 mm.

Taie bucăți de aluat după bunul plac.

Pune pe fiecare bucată de aluat(pe jumătate din aluat) brânza rasă amestecată cu ou. Acoperă cu cealaltă jumătate a pătratului .

După ce ai terminat de întins aluatul și ai pus brânzoaicele în tava tapetată cu hârtie de copt le ungi cu ou.

Dă tava la cuptorul încins la 170 grade până se rumenesc frumos.

Se servesc calde cât si reci alături de un pahar de lapte sau un iaurt.

Să va fie de folos!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

aluatul l-am întins și tăiat în pătrate de 10 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bunica 1

11.10.2016, 16:59

RuxyRux 1

11.10.2016, 22:22

Ce bunatati ai facut tu Buni aici!

Ancutsa 1

12.10.2016, 13:54

Pufoase si tare gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba