Branzoaice

de lira in Dulciuri, 19 Iul 2010 | 6335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie sau 2 pliculete
  • 1 lingurita rasa sare
  • apa calduta
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam compozitia si pe masura ce apa este absorbita adaugam putin cate putin pana rezulta un aluat omogen. Cred ca am pus in jur de 250 ml de apa. Vasul cu aluatul se acopera si se lasa la dospit aproximativ 30-40 minute.

Intre timp preparam umplutura. Pur si simplu punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana devine o compozitie omogena.

Dupa ce aluatul a dospit luam bucati din el si intindem pe o planseta. Se taie patrate cu latura de aproximativ 10 cm si se pune o lingura de umplutura. Branzoaicele se impachteaza dupa modelul unui plic, iar latura care este deasupra o prindem in asa fel incat varful sa ajunga sub branzoaica pentru a nu se desface la cuptor. Mie mi-au iesit 3 tavi de scutece, pardon de branzoaice, dar pe bune ca parca erau scutece :P .... cine are bebe stie :)

Tava se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana vedeti ca se rumenesc Cat sunt calde au o crusta crocanta, iar dupa ce se racesc devin moi si pufoase. Sunt bune de nu te mai opresti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (14)

lira 1

21.07.2010, 09:10

fetelor fac portie dubla ca vad ca sunt doritori

Bucataras 1

21.07.2010, 09:24

lira, vezi ca ti-am lasat un mesaj privat

lira 1

21.07.2010, 17:46

Mersi bucataras, dar nu sunt fan Iron maiden. Oricum, apreciez gestul! O zi frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala