Brioche cu crema de patiserie

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 11683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru crema de patiserie:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 30 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • Garnitura:
  • 100 gr pepite de ciocolata
  • 50 gr de stafide (eu nu am pus)
  • zahar ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit.

Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine.

Se framanta aluatul bine si se tine pentru 1 ora la crescut intr-un vas acoperit la loc cald.

Se prepara crema astfel:Se pune intr-un vas laptele cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul si se pun pe foc.

Se amesteca bine pana devine o crema .Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta in forma dreptunghiulara cu ajutorul unui rulou de patiserie si se unge cu crema de patiserie obtinuta,apoi peste crema se pun pepitele de ciocolata si stafidele (eu nu am pus).

Se ruleaza si se taie in 7 bucati egale.

Acestea se pun intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a crescut se da forma (tava) la cuptor la 180°c pana se rumenesc frumos.

La final se pudreaza cu zahar pudra sau se poate unge cu un sirop sau un gem de caise.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata