Briose cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 4352 vizualizari

 

Usor de facut si bune, dupa o reteta postata de Timea.

 

INGREDIENTE

  • doua oua;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 10 linguri faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 1/2 cana ulei;
  • 1/2 cana lapte;
  • un praf de sare;
  • 12 capsuni (sau jumatati de capsuni) + doua linguri zahar pentru a le indulci;
  • o lingura de zahar pudra pentru ornat;
  • Tava pentru briose + hartie de copt pentru briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se spala capsunile si, daca este necesar, se taie in jumatati si se pun doua linguri de zahar peste ele pentru a se indulci.

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Se adauga zaharul si esenta si se mai mixeaza 2-3 minute, apoi se toarna laptele si uleiul, mixand dupa fiecare. La final, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se aseaza hartia de copt in tava pentru briose si se pune o lingurita de aluat in fiecare forma, apoi se pune cate o capsuna, iar dupa aceea se completeaza cu aluat si se baga la cuptor. Dupa ce au trecut de testul scobitorii se scot din cuptor, se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea tare se mai poate dilua cu putin lapte.

2

Pentru ca a iesit un aluat foarte lipicios, l-am pus intr-o punga pentru a-l turna mai usor peste capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu budinca