Briose cu cartofi, porumb si tofu

de Rocsi in Mancaruri de post, 30 Mar 2015 | 4829 vizualizari

 

INGREDIENTE

    •  
    • 4 cartofi potriviti
    • 1 morcov mic
    • 4 linguri boabe de porumb
    • 3 linguri faina alba
    • 1 ceapa verde
    • 4 crengute marar verde
    • 100 gr tofu
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita de rozmarin cu busuioc uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cartofi, porumb si tofu:

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde, il tocam marunt, indepartand cozile. Intr-un bol amestecam cartofii cu morcovul, apoi punem faina si boabele de porumb. Adaugam ceapa verde, mararul, amestecul de rozmarin cu busuioc, sare si piper dupa gust. Branza tofu o taiem cuburi potrivite. Luam putina compozitie, o aplatizam in mana, iar in mijloc punem un cub de tofu. Formam niste mingi mai marisoare si le asezam in forme de briose (daca folositi tava de briose, asezati si niste hartiute pentru a nu se lipi de tava). La fel procedam pana terminam toata compozitia.  Presaram putina boia dulce peste briose, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana sunt usor rumenite deasupra, dar patrunse in interior, facem testul cu scobitoarea. Le scoatem cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cartofi, porumb si tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

03.04.2015, 20:55

Multumesc Mirela

Rocsi 1

03.04.2015, 20:56

Andra

Rocsi 1

03.04.2015, 20:56

Mariana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai prajite