Briose cu ciocolata si fructe de merisor

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Sep 2010 | 6426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 20 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura  brandy
  • o mana fructe de merisor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si fructe de merisor:

Punem la inmuiat fructele de merisor intr-un vas cu apa calduta in care am pus o lingurita de brandy.

Rupem ciocolata bucati, o punem intr-o craticioara si lasam sa se topeasca.Lasam apoi sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si adaugam zaharul si zaharul vanilat.Ouale le batem bine si apoi adaugam usor uleiul ca la maioneza dupa care turnam peste faina si amestecam bine.Adaugam treptat   laptele   si mai apoi ciocolata topita  mixand bine pentru o omogenizare completa.La final adaugam fructele de merisor scurse si uscate intr-un prosop de bucatarie.Amestecam bine.In tava de briose punem formele de hartie si umplem cu compozitia de mai sus putin peste jumatate din forma.Dam la cuptor pentru circa 20-25 min.Dupa ce se scoate tava din cuptor, briosele se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se scot din forma, se lasa sa se raceasca si apoi...........pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si fructe de merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sylvia 1

28.09.2010, 18:44

Medi draga ti-am complimentat deja briosele am trecut sa te compliementez si pe tine, tare imi place poza asta arat super in ea si o data si o data tot beau eu o cafea cu tine

nadina73 1

29.09.2010, 00:20

vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii5f

gaby_gabytza 1

26.08.2011, 17:08

un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie