Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată

de botcrina in Dulciuri, 4 Feb 2014 | 2930 vizualizari

 

Fiul meu drguţ m-a rugat frumos să-i fac brioşe, nu ştiu pe unde a văzut el brioşe însă nu a mai tăcut : mami vreau ,,biroşe,,...,,te roggggggggg,, şi, astfel am fost nevoită să purced a face ,,biroşe,,. A ieşit ceva foarte, foarte bun.

 

INGREDIENTE

Aluatul
  • 5 ouă
  • 50 g ciocolată
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt (margarină)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de migdale
  • 500 g făină
  • 2 linguri cacao(opţional)
Crema
  • 2 linguri făină
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • sucul de la o portocală
  • coaja rasă de la o portocală
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri.

Topim untul şi îl punem la răcit.

Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele.

Încorporăm făina şi praful de copt.

Mixăm albuşurile spumă tare, după care le turnăm în compoziţia de mai sus, astfel obţinem un aluat cremos.

Încingem cuptorul la 180 de grade.

Cu ajutorul unei linguri punem aluatul în forme.

Deasupra presărăm cubuleţe de ciocolată.

Introducem tava în cuptor pentru aproximativ30 de minute.

Opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă.

Până sunt gata brioşele preparăm crema astfel: într-un vas care nu se lipeşte punem laptele cu făina la fiert mestecând continuu.

Când s-a îngroşat bine se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Frecăm untul cu zahăr până devine spumă, adăugăm zeama şi coaja rasă de la o portocală, apoi le turnăm în cpompoziţia de mai sus şi omogenizăm până se transformă într-o cremă consistentă şi fină.

Cu ajutorul unui poş decorăm brioşele cu cremă.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă;

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose simple